Milieubescherming

We nemen onze verantwoordelijkheid serieus

Bij de productie van onze producten volgen de methoden die we gebruiken altijd de milieuwetgeving en de nieuwste technologische normen. Wij zijn van mening dat milieubewustzijn net zo belangrijk is voor een duurzame, toekomstgerichte bedrijfsstrategie als economische vooruitziendheid.

MÜPRO besteedt daarom veel aandacht aan een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen vanaf de eerste ontwikkelingsfase van onze producten en bij het productontwerp. We hechten veel belang aan de voortdurende verbetering van onze productietechnieken met betrekking tot milieubescherming. Dezelfde normen die we onszelf op het gebied van milieubescherming toepassen, worden natuurlijk ook toegepast op het selectieproces voor onze partners en leveranciers.

Milieuvriendelijke productie

Efficiënt gebruik van hulpbronnen in onze producten

Verpakking en recycling

Milieuvriendelijke productie


In onze verzinkprocessen vermijden we het gebruik van zeswaardig chroom zoveel mogelijk om het milieu te beschermen. Om toch een hoge corrosiebestendigheid op oppervlakken te kunnen bereiken, passen we grotere laagdiktes toe tot 12 m, of tot 40 m in het geval van Sendzimir-verzinkte producten.

Bij las- en verbindingsprocessen minimaliseren we het gebruik van milieubelastende lastoevoegmaterialen door middel van weerstandslassen. Door de continue verbeteringen in onze productieprocessen worden afval- en reststoffen tijdens de productie aanzienlijk verminderd. Bij alle producten die drijfgassen nodig hebben, vermijden we het gebruik van CFK's.

In veel projecten leveren we volledig voorgemonteerde modules op de bouwplaats van de klant, waardoor de hoeveelheid restmateriaal en afval aanzienlijk wordt verminderd. Vaak kan dit zelfs helemaal worden vermeden, wat het milieu ten goede komt.

Efficiënt gebruik van hulpbronnen in onze producten


Tijdens de productselectie adviseren wij onze klanten om optimale hoeveelheden van de benodigde goederen te garanderen. Naast materiaalbesparing kan dit vaak ook de montagetijd en -kosten verlagen.

Met onze producten voor speciale toepassingen zoals zonneparken of waterzuiveringsinstallaties helpen we om milieuvriendelijke technologieën snel en veilig te integreren.

Verpakking en recycling


Door gebruik te maken van moderne verpakkingsmachines en intelligent verpakkingsontwerp kunnen we grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal besparen. Er worden alleen kleine hoeveelheden folieverpakking en opbergmateriaal gebruikt en zijn goed gescheiden per soort.

Om gemakkelijke, gratis recycling van verpakkingsmaterialen voor onze klanten mogelijk te maken, werken we samen met best presterende partners. We hebben Interseroh overgenomen als onze recyclingpartner voor de verwijdering van alle soorten verpakkingen, waaronder papier, karton, karton, stalen of plastic banden en PE-noppenfolie. In overeenstemming met de verpakkingsvoorschriften wordt alle verpakking gratis afgevoerd in daarvoor bestemde inzamelbakken of via Interseroh-contractpartners, voordat ze vervolgens worden gerecycled. Dit helpt om natuurlijke hulpbronnen te behouden en het milieu te ondersteunen. Onze recyclingprocessen worden jaarlijks gecertificeerd door Interseroh.
Meer weten over ons kwaliteitsmanagement?