Flexibele glijslee voor zware leidingbevestiging

Traploos in hoogte- en hellingverstelbare glijsleeën zorgen voor een optimale compensatie van hoogteverschillen en oneffenheden in leidingonderconstructie.

In de industrie zijn flexibele oplossingen voor de leidingbevestiging vereist. Aan deze eisen wordt voldaan door de nieuwe traploos in hoogte- en hellingverstelbare glijsleeën van MÜPRO. Ze zijn zo ontworpen, dat ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan de hoogte van de leidingas en de helling van een leiding. De hoge planningsinspanning met de gebruikelijke starre glijsleeën bij het ontwerpen van glij-, geleidings- en vastpunten wordt zo aanzienlijk verminderd en het montagegemak verhoogd.

In totaal zijn er 88 nieuwe artikelen toegevoegd aan het assortiment MÜPRO-Glijsleeën, met nominale diameters DN 25 tot en met 600 mm. In de nominale diameters DN 25 tot en met 200 mm is er een glijslee Type THV als T-uitvoering met één of twee buisklemmen en drie verstelbereiken: 100-140, 140-180 en 180-220 mm. Voor nog meer stabiliteit en veiligheid bij de grotere nominale diameters vanaf DN 200 tot en met 600 mm, de glijslee Type DHV als dubbele bruguitvoering met twee buisklemmen en ook drie verstelbereiken: 100-150, 150-200 en 200-250 mm.

Dankzij de nieuwe, bijpassende klemsets met of zonder glijplaat en de overige toebehoren kunnen de glijsleeën snel en eenvoudig ter plaatse worden uitgebreid tot geleiding, glij- of vastpunten. Afhankelijk van de toepassing biedt de combinatie van glijsleeën en hulpstukken een breed scala aan montagemogelijkheden:

  • Aansluiting op de staalconstructie en railmontagesystemen voor zware leidingbevestiging, bijvoorbeeld op het MPT-Draagprofiel van MÜPRO
  • Als geleiding met of zonder ophefbeveiliging en als vastpunt 
  • Zowel staande als hangende montage mogelijk


De nieuwe glijsleeën en klemsets met aanvullende produktinformatie zijn nu verkrijgbaar in de MÜPRO Online-Shop.De juiste producten voor uw project