Nieuw Vastpunt spansysteem FPA

Voor een stabiele leidingfixatie met een flexibele afstand tot het bouwlichaam 


Het nieuwe vastpunt spansysteem FPA van MÜPRO maakt een in de hoogte variabele montage tot het bouwlichaam mogelijk.  Het geringe aantal componenten en de gemakkelijk te monteren producten maken het systeem gebruikersvriendelijk. 

Bij het bevestigen van warmte en koude leidingen is het belangrijk om op de juiste manier rekening te houden met leiding uitzettingen, om dure gevolgschade te voorkomen. Correct geplaatste vastpunten en glijbevestigingen zorgen voor een stabiele en veilige fixatie van de leidingen. Bij het monteren van vastpunten is vaak een in hoogte flexibele afschoring tot het bouwlichaam vereist - vooral bij een montage achteraf.

Het nieuwe vastpunt spansysteem FPA van MÜPRO maakt een dergelijke variabele montage mogelijk voor drie belastingsgevallen: 3 kN, 11 kN en 21 kN. Het systeem bestaat uit ten minste één spanset en één steunset FPA en de bijbehorende accessoires.

Snelle en eenvoudige montage

De leiding wordt aan een vastpuntbeugel middels één of twee draadbuizen met behulp van de steunset of een grondplaat aan het bouwlichaam bevestigd. De afspanning gebeurt onder een hoek van 45° met behulp van het spanset via draadstangen, die tussen de vastpuntbeugel en het bouwlichaam gespannen worden. Door de juiste en passende verlenging van de draadstangen en draadbuizen kan een betrouwbare bevestiging worden gerealiseerd met het vastpunt spansysteem FPA bij verschillende afstanden tussen de leiding en het bouwlichaam.

Een selectie tabel in de MÜPRO-catalogus maakt het mogelijk om de benodigde producten voor het geschikte FPA-spansysteem en grondplaten eenvoudig te selecteren, op basis van de situatie. De voorverpakte sets en het overzichtelijke aantal componenten vereenvoudigen de opslag en afhandeling op de bouwplaats.

Verdere toepassing: Afschoren van constructies

Naast het afschoren van vastpunten is het spansysteem ook geschikt voor de versteviging van constructies gemaakt met MÜPRO MPT profielen. Het spanelement (M12) van het spanset wordt met de MPT-hamerkopbout rechtstreeks op de MPT-railsleuf bevestigd. De versteviging van het frame leidt tot verhoogde stijfheid en stabiliseert zo de railconstructie. De uitsluitend thermisch verzinkte versie van het spanelement maakt het gebruik zowel binnen als buiten mogelijk. 
Festpunkt-Abspannsystem FPABijpassende producten uit onze Online Shop