Nieuwbouw ziekenhuis in Bad Homburg

Nieuwbouw ziekenhuis in Bad Homburg

De Hochtaunus-Kliniken gGmbH in Bad Homburg heeft de voorkeur gegeven aan de toepassing van hoogwaardige bevestigingsoplossingen van MÜPRO.  In 2013 ontstond er een grote kliniek voor spoedeisende hulp met een zeer moderne uitrusting. Als "een bijzonder gebouw voor een bijzonder gebruik" wordt de bouw van een ziekenhuis op het gebied van geluidsisolatie en brandpreventie onderworpen aan zeer strenge eisen.
 
De gekozen bouwproducten van MÜPRO dragen ertoe bij, dat de vereiste veiligheidsnormen met betrekking tot geluidsisolatie conform DIN 4109 en de brandgeteste bevestiging in vluchtwegen overeenkomstig de wettelijke richtlijnen voor een preventieve bouwkundige brandbeveiliging zo goed mogelijk worden uitgevoerd en nageleefd. De volgende MÜPRO-systeemoplossingen voor verwarming, koeling, sanitair en ventilatie werden bij de nieuwbouw van de kliniek toegepast:
 
  • Dankzij de veiligheidsvangsluiting kan de klem zeer snel met slechts één hand worden gemonteerd. Tevens maakt de hoogelastische geluiddempende inlegstrip een gemiddelde geluidsreductie mogelijk van 18 dB(A).
  • De klem is bedoeld voor een thermisch ontkoppelde bevestiging van koeltechniek of koudwaterleidingen en is ook verkrijgbaar in een zware uitvoering. Zo kunnen temperatuurbruggen optimaal worden vermeden.
  • Ook montagerails met DÄMMGULAST-demper of DÄMMGULAST-railprofiel bieden een zeer effectieve contactgeluidontkoppeling.
  • Het praktische, zeer platte StaboFix-railsysteem is geschikt voor staanderwanden die aanvullend nog met gipsplaten worden bekleed.
De dioxinevrije vloerisolatieslang MypoTHERM compact
  • De slang is bedoeld ter isolatie van leidingen in estriken. MypoTHERM biedt behalve een zeer goede contactgeluiddemping ook een hoge waterdampdiffusieweerstand.
 
Bovendien werd er natuurlijk divers toebehoren gemonteerd, zoals bijvoorbeeld montagedelen en pluggen, schroefdraadstangen, vastpunten, staalpluggen of keilboutankers.
 
 
De juiste producten voor uw volgende project vindt u in de onlineshop van MÜPRO. Bij vragen over onze bevestigingsoplossingen en services staat het serviceteam van MÜPRO graag tot uw beschikking.