Nieuwbouw van het Aéroville-winkelcentrum in Frankrijk

Nieuwbouw van het Aéroville-winkelcentrum in Frankrijk

In oktober 2013 opende de exploitant Aéroports de Paris in de regio rond de luchthaven een 84.000 vierkante meter groot winkel- en recreatiecentrum. Bij de bouw van het complex lette men op veilige vluchtwegen en lage geluidsniveaus. Daarvoor werden kilometers leidingen voor afvalwater, regenwater en de sprinklerinstallatie aangelegd en van geluidsisolatie voorzien. In totaal monteerde de Franse onderneming die belast was met de bevestiging van de buizen ongeveer 223.000 MÜPRO-artikelen. Hiermee kon aan de strengere eisen die aan de bouwtechniek werden gesteld, worden voldaan.
 

Speciale eisen
  • aan de leidingbevestigingstechniek vanwege grote spanwijdten en individuele richtlijnen,
  • aan brandbeveiliging en geluidsisolatie verdergaan dan de DIN-richtlijnen,
  • met betrekking tot de belastbaarheid van de leidingsystemen van de sprinklerinstallatie met tot wel 30 bar.

Succesvolle uitvoering
  • MÜPRO-toepassingstechnici werkten met behulp van auto-CAD op de functie afgestemde bevestigingsoplossingen in 2D uit, en voerden alle andere stappen van het ontwerp tot en met de installatie uit.
  • Het absolute draagvermogen van de bevestigingsconstructie in verband met de verhoogde brandbeveiliging werd door middel van empirisch berekende waarden uit de brandkeuringsrapporten aangetoond.
  • Ter overbrugging van de afstand werden zes meter lange, thermisch verzinkte MPT-draagprofielen Q100 geïnstalleerd, die met een paar handgrepen, bijvoorbeeld met behulp van bevestigingselementen, flexibel kunnen worden uitgebreid.
  • MÜPRO-producten met de geluiddempende inlegstrip DÄMMGULAST geel, die het geluidsniveau met tot wel 22 dB(A) verlaagt.
  • Voor de geluidontkoppeling werden PHONOLYT-vastpunten toegepast, waarvan het hoogelastische isolatiemateriaal MÜPROLAN geluidsbruggen tussen bouwlichaam en geluidsbronnen ook bij grote belastingen met tot wel 40 dB(A) vermindert.
  • De buizen voor de sprinklerinstallatie worden bevestigd met behulp van de STATO-consolebouwset in een zware uitvoering in combinatie met STATO-beugels. Deze installatie is bij brand bestand tegen een drukbelasting van 30 bar.


De juiste producten voor uw volgende project vindt u in de onlineshop van MÜPRO. Bij vragen over onze bevestigingsoplossingen en services staat het serviceteam van MÜPRO graag tot uw beschikking.